3D baskı süreçleri – En popüler süreçlere genel bakış
Bu makalede, şu anda kullanılan tüm 3D baskı süreçleri sunulmaktadır. Nasıl çalıştığını kısaca açıklıyorum ve her yöntemin nasıl çalıştığını videolarla gösteriyorum. Bazıları için daha ayrıntılı bilgi de verdim. Her bölümün sonunda ilgili prosedüre ilişkin bağlantıları bulacaksınız.
Burada sunulan 3D baskı süreçleri şunlardır:

Kaynaşmış Biriktirme Modellemesi (FDM)
Fused Deposition Modelling (F DM) muhtemelen en iyi bilinen 3D baskı sürecidir, çünkü FDM sürecini kullanan 3D yazıcılar konu tartışıldığında tüm medyada sıklıkla gösterilmektedir. Anlaşılır bir şekilde, çünkü bir 3D yazıcının veya 3D yazıcı kitinin nispeten düşük maliyeti nedeniyle giriş engeli düşüktür. Sonuç olarak, onları fuarlarda, küçük etkinliklerde, arkadaşlarımız ve ailemizle birlikte daha fazla görüyoruz.
Bu 3D baskı sürecinde, daha yaygın olarak filament olarak bilinen plastik bir tel, FDM yazıcının sıcak ucunda eritilir ve baskı yatağına (ısıtıldığında ısıtılmış yatak olarak da adlandırılır) katmanlar halinde uygulanır.
Stereolitografi (SLA)
Stereolitografi (SLA), başlangıç malzemesi olarak sıvı bir reçine (reçine olarak da adlandırılır) kullanır. SLA teknolojisi ile reçine, bir lazer kullanılarak nokta hassasiyetiyle aydınlatılır ve sertleştirilir.
Dijital Işık İşleme (DLP)
3D baskı işlemi Dijital Işık İşleme (DLP) de başlangıç malzemesi olarak sıvı reçine kullanır, bu nedenle SLA işleminden farkı ışık kaynağıdır. DLP sürecinde, bir projektör veya LCD ekran ışık kaynağı olarak görev yapar. Işık, malzemeyi istenen yerde katman katman sertleştirir.
Seçici lazer eritme (SLM)
Metal tozu, seçici lazer eritme (SLM) adı verilen 3D baskı sürecinin başlangıç malzemesidir. Bu malzeme basınç odasına getirilir ve burada bir lazerle ısıtılıp eritilir. Böylece her yeni katman bir alttakiyle kaynaştırılır ve 3B nesne adım adım oluşturulur.
Seçici lazer sinterleme (SLS)
Seçici lazer sinterleme (SLS) ve lazer eritme (SLM) arasında çok fazla fark yoktur. SLM sürecinin aksine, bu 3D baskı tekniği, malzeme ve montaj alanı da dahil olmak üzere yazıcının içini ısıtan bir ısı kaynağı kullanır. Lazer daha sonra plastik tozu katman katman eriterek önceden dijital olan 3D modeli gerçek bir 3D nesneye dönüştürür.
Binder Jetting
Bağlayıcı püskürtme, toz haline getirilmiş bir başlangıç malzemesi kullanır. Bunun üzerine bağlayıcı olarak da bilinen bir yapıştırıcı püskürtülür ve bu noktada sertleşmesi sağlanır.
Malzeme Püskürtme
Malzeme püskürtme işleminde fotopolimerler başlangıç malzemesi olarak kullanılır. Malzeme ısıtılır ve baskı kafasına beslenir. Yazıcı kafası, evdeki veya ofisteki mürekkep püskürtmeli yazıcılarımıza benzer şekilde çalışır. Isıtılan ana malzeme ince damlacıklar halinde atomize edilir ve baskı yatağına veya bir önceki katmana katmanlar halinde uygulanır.
Elektron ışını eritme (EBM)
Elektron ışını eritme (EBM), başlangıç malzemesi olarak toz formunda iletken malzeme gerektirir. Bu metal tozu yüksek enerjili bir elektron demeti ile bombardımana tutulur ve eritilir. Her bir önceki katman yenisiyle birlikte erir ve bu şekilde istenen katı gövdeyi oluşturur.
Bir 3D yazıcı satın almadan önce, ilgili 3D baskı sürecinin ve aynı zamanda bireysel yazıcının avantajları ve dezavantajları dikkate alınmalıdır. Prosedürlerdeki bağlantılara tıklandığında, bunlar daha ayrıntılı olarak açıklanacaktır. Bireysel 3D yazıcılar ve kitlerle ilgili bilgiler aşağıdaki sayfalarda bulunabilir: